Cirkel Vakanties en Vervoer

De reis naar je bestemming kan bij ons op 3 verschillende manieren. Je kan ervoor kiezen om met onze Cirkelbus mee te reizen, een vliegreis te boeken en je mag natuurlijk ook met eigen vervoer naar onze bestemming komen. 

Royal Class Touringcar

Bij de meeste vakanties van Cirkel Vakanties is het mogelijk om de busreis naar de bestemming bij te boeken.

Cirkel Vakanties voert haar touringcarreizen uit middels nachtpendels, dit houdt in dat je een dag eerder (dan de aankomstdag) uit Nederland vertrekt en ook een dag later (dan de vertrekdag vanaf je bestemming) terugkomt in Nederland.

De Royal Class Touringcar is een veilige, comfortabele en relatief goedkope manier van reizen. Tijdens de reis wordt er regelmatig gestopt. Je kunt dan even je benen strekken of naar het toilet. Deze stops duren gemiddeld 15 minuten. Conform ANVR-regels, mag er in onze touringcars NIET worden gerookt. Voor de maaltijden (niet inbegrepen) wordt er doorgaans langer gestopt bij een zelfbedieningsrestaurant. In de touringcar kun je koffie, thee, bier en frisdrank kopen. De touringcars hebben een beperkte bagageruimte. Per persoon mag je het volgende meenemen: 

Zomervakanties

 • Eén koffer, weekendtas of rugzak (18 kg)
 • Eén stuks handbagage (55 x 35 x 25 cm)
 • Eén slaapzak en één kussen
 • Eén buggy (indien bij boeking opgegeven)

Wintersportvakanties

 • Eén koffer, weekendtas of rugzak (18 kg)
 • Eén paar skischoenen
 • Eén paar ski’s of één snowboard
 • Eén stuks handbagage (55 x 35 x 25 cm)

Royal Class zitplaats

Onze touringcars zijn standaard voorzien van Royal Class zitplaatsen. Met een Royal Class stoel heb je circa 20 cm meer beenruimte en kan je rugleuning aanzienlijk verder naar achteren worden geplaatst dan bij de standaard Tourist Class zitplaats. 

Opstapplaatsen

Tijdens het boeken van je reis zie je de voor jouw bestemming van toepassing zijnde opstapplaatsen. Bij te weinig aanmeldingen voor één van de opstapplaatsen, behouden wij het recht voor de desbetreffende opstapplaats te annuleren. In je reisbescheiden tref je de exacte locatie van je opstapplaats en de juiste vertrektijd aan.

Alle touringcarreizen zijn gebaseerd op een minimum deelname van 20 personen. 

Het vervoer naar en van je opstapplaats dien je zelf te regelen. Alle kosten die voortvloeien uit het missen van de touringcar zijn voor eigen rekening. Zorg er daarom voor ruim op tijd aanwezig te zijn.

Keurmerk Touringcarbedrijf

Cirkel Vakanties werkt uitsluitend met touringcarbedrijven die zijn aangesloten bij het Keurmerk Touringcarbedrijf. Wat houdt een keurmerk Touringcarbedrijf o.a. in? 

 • Het touringcarbedrijf werkt volgens de strenge Stichting Keurmerk Busbedrijfsregels
 • Elk half jaar wordt het busbedrijf daarop gecertificeerd
 • De bussen worden altijd afwisselend bestuurd door twee ervaren touringcarchauffeurs
 • Je chauffeur beschikt over de vereiste diploma’s, over een ruime ervaring en wordt elke vijf jaar onderworpen aan een Rijvaardigheidsanalyse door CCV-CBR
 • Regels voor rij- en rusttijden worden strikt nageleefd
 • De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid

Vervoer van kinderen onder de 4 jaar

Touringcarvervoer geldt als incidenteel vervoer (in tegenstelling tot dagelijks vervoer naar school) en dat betekent dat voor kinderen tot vier jaar géén eigen zitplaats vereist is. De vervoerder hoeft ook géén speciaal kinderzitje/stoelverkleiner etc. beschikbaar te stellen. Kinderen tot vier jaar tellen dus niet altijd mee als passagier (maximum aantal inzittenden), tenzij zij een eigen stoel hebben. 

In principe mag een kind tot vier jaar los bij de begeleider op schoot zitten. Is de stoel voorzien van gordels, dan dient de begeleider deze te dragen. Het kind mag niet óók in deze gordels. Met name door de langere afstanden, adviseert Cirkel Vakanties echter uit comfort-overwegingen, om ook een eigen zitplaats te reserveren voor het kind tot vier jaar (vanaf vier jaar is dit verplicht). De begeleider kan dan een zelf meegebrachte maxi cosi/stoelverkleiner/kinderzitje op de zitplaats van het kind installeren. Deze kan dan bevestigd worden met de veiligheidsgordel.

Terug naar boven


Vliegtuig

Bij enkele bestemmingen van Cirkel Vakanties is het mogelijk om per vliegtuig naar je vakantiebestemming te reizen.

Service aan boord

Bij verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn tijdens de vluchten de maaltijden en drankjes niet inclusief. Wel wordt de mogelijkheid geboden om aan boord bij het cabinepersoneel verschillende snacks, broodjes en drankjes te kopen.

Vliegtickets

Cirkel Vakanties verstrekt circa vijf dagen voor vertrek de tickets via de Vakantie Lounge. Deze tickets dien je zelf uit te printen. Hiermee kun je inchecken bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Heb je aangegeven de reisbescheiden per post te willen ontvangen, dan ontvang je de tickets in je brievenbus.

Vluchtprijzen

De prijzen voor de vliegtickets welke op de website staan aangegeven zijn richtprijzen. Mocht het voorkomen dat wij genoodzaakt zijn om je vliegtickets duurder in te kopen, dan nemen wij eerst contact met je op.

In de reissom zijn luchthavenbelasting (de zogenaamde airporttax) en veiligheids- en brandstoftoeslagen opgenomen. Wanneer er door onvoorziene omstandigheden een meerprijs voor een ticket berekend dient te worden, zullen wij dit altijd eerst met je overleggen. Wij wijzen je erop dat voor al onze vluchten de eventuele annuleringskosten 100% zijn.

Namen op het ticket

Op de tickets en in de boeking dient de eerste voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals vermeld in het paspoort of op de ID-kaart. Op het ticket van gehuwde vrouwen dient alléén de meisjesnaam te staan, zoals vermeld in het paspoort of op de ID-kaart. Indien de namen onjuist staan vermeld op het ticket, kun je geweigerd worden op de vlucht. Zorg er daarom voor dat je de juiste namen doorgeeft aan Cirkel Vakanties. Eventuele kosten voor het opnieuw toezenden of klaarleggen van juiste tickets worden aan je doorberekend. Het is verboden om met een verlopen paspoort of ID-kaart te reizen!

Bagagelabels

Alle bagage dient voorzien te zijn van adreslabels. Wij adviseren om ook aan de binnenkant van je koffer je naam en adres te vermelden.

Bagage

Tot 2014 was het vaak zo dat passagiers wie een vliegticket via een reisorganisatie boekten nog ruimbagage mee mochten nemen. 
Met ingang van 1 januari 2014 zijn bij de meeste luchtvaartmaatschappijen deze regels aangepast. Meestal is het nu zo dat je een aantal kilo handbagage mee mag nemen en dat ruimbagage extra bijgekocht moet worden.

Bij overschrijding van het aantal kilo's bagage kan bij incheck een overbagage tarief gehanteerd wordt.

Er zijn veiligheidsregels van kracht met betrekking tot handbagage en de maximaal toegestane hoeveelheid vloeistoffen. Vloeistoffen, gels en spuitbussen in de handbagage mogen alleen in kleine hoeveelheden van maximaal 100 ml per stuk en op de juiste manier verpakt worden meegenomen. Deze regels zijn van toepassing voor alle passagiers die vertrekken vanaf een luchthaven binnen de EU, ongeacht de bestemming.

Inchecken

Je dient minimaal 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn om in te checken. 40 minuten voor vertrek sluiten de incheckbalies. Indien je het vliegtuig mist, heb je geen recht op restitutie.

Transfer

Indien je bij Cirkel Vakanties vlucht en accommodatie boekt, dan is de transfer op de bestemming van de luchthaven naar de accommodatie v.v. altijd inclusief. Op de luchthaven word je verwelkomd door de chauffeur en/of de Cirkel-reisleiding ter plaatse. Het is niet mogelijk om de transfer los bij te boeken als je geen vlucht bij ons gereserveerd hebt.

Vervoer naar en van luchthaven

Het vervoer van en naar de luchthaven in Nederland is voor eigen rekening en verantwoording.

Vertragingen

Helaas komt het soms voor dat vliegtuigen door omstandigheden vertragingen oplopen. Voor de eventuele extra kosten die als gevolg hiervan ontstaan, hanteert Cirkel Vakanties de ANVR voorwaarden. Cirkel Vakanties is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg van een vertraging ontstaan, noch voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst, waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen. Sinds februari 2005 is ook de nieuwe EU-regelgeving m.b.t. Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen omtrent vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen. Meer informatie hierover vind je op de internetpagina ec.europa.eu/.

Baby mee

Een baby tot twee jaar heeft geen recht op een eigen stoel. Voor baby's tot twee jaar zonder eigen stoel mag je wel maximaal 10 kg bagage meenemen. Buggy's, kinderwagens of maxi cosi's (maximaal één per kind) kunnen gratis worden meegenomen en vallen binnen de 10 kg bagagevrijdom.

Onvoorziene vervoerskosten

Indien zich onvoorziene verhogingen van vervoerskosten, belastingen en heffingen voordoen, hanteert Cirkel Vakanties voor het eventuele doorberekenen hiervan de ANVR-voorwaarden.