Vakantie in coronatijd

Op vakantie gaan vergt een goede voorbereiding. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van het land waarheen je gaat. Reizen in tijden van corona kan, maar het is wel belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Lees op deze pagina de belangrijkste informatie over vakantie met Cirkel in coronatijd.

Cirkel Garanties  

Voor vakanties in 2022 gelden in principe onze normale reis- en annuleringsvoorwaarden. Met de aanvullende mogelijkheid om tot 6 weken voor vertrek van bestemming of datum te wisselen en 100% geld-terug-garantie.

✔ Switch

Om extra flexibiliteit te bieden, kun je jouw vakantie gratis omboeken naar een andere bestemming of naar een andere periode. Dit kan tot 6 weken voor de vertrekdatum. Op basis van beschikbaarheid. 

✔ Cashback

Wij willen graag dat je met een gerust gevoel je vakantie kunt boeken. Daarom geven wij de garantie dat je jouw geld terug krijgt, wanneer jouw reis binnen 6 weken voor vertrek een negatief reisadvies krijgt. Binnen de Europese Unie zijn er afspraken gemaakt dat we vrij kunnen reizen. In principe kunnen de grenzen binnen Europa niet meer dicht gaan. 

Reizen binnen de EU

Iedereen met het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) kan binnen de Europese Unie vrij reizen. Ieder land kan aanvullende documenten vragen. Bekijk het reisadvies op de website Nederland wereldwijd om te zien welke documenten je voor jouw vakantiebestemming nodig hebt. Doe voor je vertrekt een zelftest, ook als je gevaccineerd bent.

Wat moet ik nog meer weten

Mondkapjes en social distancing behoren in vrijwel alle Europese landen tot de standaard corona maatregelen. Het verstandig om een aantal zelftests in te pakken en met een flexibele instelling op reis te gaan. Mocht corona in de weg staan, dan moet je soms linksom i.p.v. rechtsom; je route bijstellen en activiteiten aanpassen.

Terugreis naar Nederland

De Nederlandse overheid stelt extra terugreisvoorwaarden in voor code geel bestemmingen. Als je terugreist naar Nederland moet je een coronabewijs ,vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs) kunnen laten zien.Als je met het vliegtuig reist moet je een gezondheidsverklaring invullen en bij je houden.

Ik ben niet gevaccineerd, mag ik mee op vakantie?

De keuze om wel of niet te vaccineren is aan jou. Wanneer je beschikt over een geldig Digitaal Corona Certificaat (DCC) ben je welkom op onze vakanties binnen Europa. Maar realiseer je goed dat je redelijk wat organisatietalent moet bezitten, om als ongevaccineerde te reizen. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat je het DCC, van jezelf en je kinderen, up-to-date houdt. Het kan zijn dat een land verplicht stelt om een Digitaal Corona Certificaat te laten zien voor toegang tot toeristische instellingen en lokale accommodaties. Ook voor toegang in de horeca moet je vaak een DCC laten zien. Een coronatest is 48 tot 72 uur geldig.  Je zult dus regelmatig een PCR of antigeentest moeten ondergaan.

Aangescherpte regels

Op dit moment zie je dat steeds meer Europese landen strengere regels invoeren. Zo kan het zijn dat het land van jouw bestemming alleen gevaccineerde personen toelaat tot openbare ruimtes. Houd er rekening mee dat je als ongevaccineerde beperkt kunt zijn in deelname aan activiteiten. Tijdens onze wintersport vakanties, kan bij oplopende besmettingen de vaccinatieplicht gaan gelden in bijvoorbeeld skiliften en Après Ski.

Testmogelijkheden 

In the middle of nowhere zijn er beperkte mogelijkheden om je te laten testen. Daarnaast zijn testlocaties niet overal gratis. De kosten zijn voor jouw rekening.  Bekijk op de website van Nederland wereldwijd waar je in het buitenland deze testen kunt laten doen.

Positieve COVID-19 testuitslag op je vakantiebestemming

Wij volgen altijd de aanwijzingen van de GGD op. Dit betekend meestal dat jullie de vakantie af moeten breken. De maatregelen en sancties die opgelegd worden na het oplopen van een corona besmetting of contact met een geïnfecteerd persoon, kunnen in het buitenland sterk verschillen van die in Nederland. Dit betekent ook dat er gevolgen kunnen zijn voor de verblijfsmogelijkheden, de quarantaineplicht en voor je retour naar Nederland. Als je in het buitenland positief test, volgen wij altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Wij regelen de eventuele extra overnachtingen en je latere terugvlucht. Deze kosten zijn voor jouw rekening. Afhankelijk van je eigen verzekering kunnen de eventuele extra reis- en verblijfkosten verhaald worden. Je mag niet terugvliegen naar Nederland totdat je klachtenvrij bent en je negatief test op COVID-19. 

Ik heb corona, kan ik een beroep doen op mijn annuleringsverzekering?

Wij kunnen het niet genoeg benadrukken: Met name in deze tijd is het heel belangrijk dat je een goede annuleringsverzekering afsluit! Een standaard annuleringsverzekering biedt niet altijd dekking bij het annuleren van een nog te beginnen reis omdat jij zelf positief test op Covid-19. Is het coronavirus bij jou aantoonbaar vastgesteld op het moment dat je op reis bent en terug naar huis wilt reizen? Dan biedt de annuleringsverzekering meestal geen dekking. KIjk goed naar de voorwaarden voordat je de verzekering afsluit.