Gaat mijn vakantie door en wie gaan er mee?

Bij Cirkel Vakanties vier je altijd vakantie met mensen die net zo in het leven staan als jij. Maar wie zijn die mensen? We snappen dat je benieuwd bent wie er nog meer met jullie op vakantie gaan en of de vakantie doorgaat. Je hebt jezelf vast al eens de volgende vragen gesteld: "Hoeveel mensen gaan er met ons op vakantie?" Of "hebben hun kinderen dezelfde leeftijd als mijn kinderen?". Dat zijn vragen waar de groepssamenstelling een antwoord op geeft. Wil je weten wanneer een vakantie doorgaat? Lees er op deze pagina alles over onder het kopje ‘vertrekgarantie’.

Hoe zie ik wie er mee gaan op mijn Cirkel vakantie?

Wanneer je graag wilt weten hoe de groepssamenstelling er op dit moment uitziet voor jullie vakantie, ga je allereerst naar de webpagina van deze vakantie. Op deze pagina vind je onder de tab ‘Prijzen & Data’ naast de aankomstdatum een icoontje met de groene poppetjes. Als je hierop klikt, krijg je de huidige groepssamenstelling te zien.

Cirkel Vakanties Groepssamenstelling icoon

Wat zie ik in de groepssamenstelling?

  • Geselecteerde datum van de vakantie
  • Totaal aantal personen (volwassenen en kinderen), op basis van boekingen, opties en preregistraties
  • Verhouding mannen/vrouwen
  • Leeftijdsverdeling van de kinderen en de verhouding meisjes/jongens

Goed om te weten

De groepssamenstelling is altijd een momentopname en aan veranderingen onderhevig. Hoe dichter de vertrekdatum nadert hoe concreter de groepssamenstelling wordt. Ga jij langer dan een week op vakantie? Kijk dan bij de volgende week/vertrekdatum hoe de groep er in de tweede week uit ziet. Verblijf jij 11 of 12 dagen op een bestemming? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven je dan graag een update over de groepssamenstelling.

Wanneer krijgt een Cirkel vakantie vertrekgarantie?

Wanneer je een éénoudervakantie boekt wil je natuurlijk graag dat deze doorgaat én het liefst met een leuke groep éénoudergezinnen. Om een gezellige en zorgeloze uitvoer van onze vakanties te kunnen bieden, hanteren we een minimum aantal van 4 gezinnen. Als er voldoende gezinnen geboekt hebben, krijgt een vakantie de status ‘Gegarandeerd vertrek’. Op onze website herken je de status van de reis aan de kleur van de knop ‘Boek nu’. Deze is groen als de reis garantievertrek vertrekgarantie heeft en blauw als dat nog niet het geval is.

Vertrekgarantie op basis van historie

Net als jij zien wij uiteraard ook graag dat onze vakanties met een goed gevulde groep uitgevoerd worden. Uit ervaring weten we dat bepaalde éénoudervakanties eigenlijk elk jaar doorgaan. Deze vakanties hebben we vertrekgarantie gegeven op basis van historie. Andere vakanties hebben die status niet, omdat het bijvoorbeeld een nieuwe bestemming is of omdat de reis in een periode valt waarbij de regio’s Zuid, Midden en Noord niet tegelijk zomervakantie hebben.

Wees de eerste met boeken en anderen zullen volgen

Eénoudergezinnen wachten vaak met boeken totdat de vakantie vertrekgarantie krijgt. Die status krijgt een vakantie pas wanneer er daadwerkelijk boekingen zijn of de verwachting groot is dat de vakantie uitgevoerd kan worden met een leuke groep vakantiegangers. Wanneer wij een vakantie de status vertrekgarantie geven dan hebben wij het doel en de verwachting deze uit te voeren.

Het kan echter voorkomen dat deelnemers van een vakantie met vertrekgarantie moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal. De vertrekgarantie vervalt op dat moment. Wij zullen in dat geval met je overleggen om een oplossing te vinden. 

Wanneer kun je het beste boeken?

Wij raden aan om te boeken zodra je jullie droomvakantie hebt gevonden en besloten hebt met ons mee gaan. Met name in het hoogseizoen kunnen vakanties snel vol raken en je wilt de boot natuurlijk niet missen. Daarnaast zorgt jouw boeking ervoor dat de vakantie sneller vertrekgarantie krijgt.

Benieuwd naar de groepssamenstelling en vertrekgarantie van jouw gekozen vakantie?

 Kies je vakantie