Antwoord op al jouw vragen

Dit wordt mijn eerste éénoudervakantie en ik vind het best spannend… Wat kan ik verwachten? Dat begrijpen wij helemaal. Bij aankomst staat het Cirkel team klaar om je te verwelkomen en op weg te helpen. Je staat er dus niet alleen voor. Waarschijnlijk zijn je kind(eren) binnen ‘no time’ verdwenen en gaan ze samen met de andere kinderen de camping verkennen. Wanneer je geïnstalleerd bent schuif je aan bij de welkomstborrel. Daar ontmoet je de andere ouders. Houd in gedachte dat het voor meer Cirkel gasten de eerste éénoudervakantie wordt en zij vinden het vast net zo spannend als jij. We horen best vaak van gasten die voor het eerst meegaan: “ Pffff… ik moest best wel een drempel over, maar het was de beste beslissing ooit!”  

Is een éénoudervakantie niet erg ongemakkelijk? Juist niet. Voor kinderen is het fijn om met een éénoudervakantie mee te gaan. Zij krijgen geen (vervelende) vragen of opmerkingen waarom ze alleen met hun vader of moeder op vakantie zijn. Ze zijn niet anders en hoeven niets uit te leggen. En jij kunt heerlijk alleen voor je tent een boek lezen zonder je zielig te voelen. Daarnaast hoef je geen clichés aan te horen als: “Wat goed dat je alleen met je kinderen op vakantie gaat. Dat lijkt mij echt heel moeilijk. Knap hoor!”

Zijn het allemaal gescheiden ouders? Nee, maar iedereen heeft met elkaar gemeen dat ze alleen met kind(eren) op vakantie gaan. Soms is de partner overleden. Of door ziekte of handicap niet in staat om op vakantie te gaan. Het kan ook zo zijn dat de partner voor werk in het buitenland verblijft. Niet elke alleenstaande ouder is gescheiden. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. 

Het is toch geen dating vakantie? Nee, al is dit wel een veel gehoord vooroordeel van een éénoudervakantie. Dit is zeker niet de insteek van een Cirkel Vakantie. Voor alleenstaande ouders is een éénoudervakantie een fijne manier van vakantie vieren. Je bent als single ouders onder elkaar en hoeft niet elke keer je verhaal te vertellen. Het is wel duidelijk waarom je met deze vakantie meegaat. Toch? Dit creëert een ontspannen sfeer. ’s Avonds wanneer de kinderen op bed liggen is het vaak heel gezellig op het Cirkel terras. Er is muziek, een drankje, er wordt gelachen en wanneer je bij het kampvuur zit… kan het wel eens gebeuren dat er ergens een vonk overslaat.

Is er een goede mix tussen mannen en vrouwen? De ervaring leert dat er gemiddeld net zo veel vaders als moeders kiezen voor een éénoudervakantie. Juist deze mix zorgt ervoor dat iedereen zich snel thuis voelt en als je dat wil, snel aansluiting hebt met de andere ouders. Ben je benieuwd wie er allemaal meegaan? Op de website vermelden wij de groepssamenstelling, dan kun je bekijken wie deze vakantie al geboekt heeft.

Moet ik overal aan meedoen? Nee hoor, dat is helemaal aan jou. Er zijn ouders die graag aan alle activiteiten meedoen maar er zijn ook ouders die vooral komen om hun kinderen een toptijd te geven. De kids doen aan alle activiteiten en excursies mee en ondertussen kiezen zij juist voor free time. Om te relaxen aan het zwembad of strand, een rondje te rijden op de racefiets, een mooie hike te maken en noem maar op... Niets moet alles kan.   

Heb ik wel privacy? Op de meeste campings staan alle tenten gezellig bij elkaar op een veld of in een straatje. Het contact met de andere gezinnen is daardoor heel laagdrempelig en een praatje is zo gemaakt. Er wordt snel een stoel bijgeschoven voor een drankje of een leuk spelletje. Je zult merken dat kinderen onderling heel makkelijk contact leggen, doordat ze zien wat er om hen heen gebeurt. Wanneer er iemand vraagt om naar het zwembad of speelterrein te gaan, volgen er gauw meer! Maar dit is geheel aan jezelf en waar jullie behoefte aan hebben. Soms heb je gewoon even zin in niets... en dat is prima.

Heb ik wel tijd met mijn eigen gezin? De crew heeft een leuk en actief activiteitenprogramma samengesteld. Deelname hieraan is geheel vrijblijvend. Ook al zou je overal aan meedoen, dan is er nog voldoende tijd om te relaxen of samen iets te ondernemen. Het is tenslotte vakantie.

Wat als mijn kind buiten de groep valt? Binnen een groep zijn er soms kinderen die iets minder snel aansluiting hebben dan de rest. Tijdens onze training wordt hier aandacht aan besteed. Onze reisleiders weten hoe zij hiermee om moeten gaan. Zij zullen contact maken met jouw kind en bijvoorbeeld vragen om te helpen met het organiseren of klaarzetten van de activiteiten. Op deze manier betrek je hem of haar ook bij de groep en wordt contact leggen makkelijker. Dan is het ijs vaak snel gebroken.

Als ik even wil douchen of een boodschapje wil doen, wordt er dan op de kinderen gepast? Jazeker. Iedereen die meegaat begrijpt immers waar je als single ouder tegenaan loopt en wat de ander nodig heeft. Vaak is het genoeg om bij je buurman of buurvrouw te melden dat je even weg bent. Zij houden dan een oogje in het zeil. Uiteraard is de crew altijd bereid om bij te springen. 

Klopt het dat je zelf moet koken? Ja. Maar in de praktijk hoef je niet zo vaak gebruik te maken van je gasfornuis. De crew heeft een aantal gezellige avondjes voor jullie op het programma staan. Deelname is vrijblijvend, maar zeker een aanrader! Tijdens de welkomstmaaltijd, BBQ, Pizza Picknick en de Parents Party Night wordt er een hapje gegeten. Daarnaast is de snackbar of het eetcafé op de camping ook wel erg verleidelijk. Misschien ga je zelf wel uit eten met jou kind(eren) bij dat ene lekkere restaurant?

Ik heb geen eigen auto. Hoe ga ik boodschappen doen en met excursies mee Voor excursies kun je vaak meerijden met één van de andere ouders. Er is meestal wel iemand die een plekje in de auto over heeft. In het uiterste geval zal er een taxi geregeld worden. Op elke camping is er een winkel(tje) voor de eerste boodschappen. 

Is elke vakantie geschikt voor elke leeftijd? Al onze campings zijn in principe gezinscampings. Maar een aantal campings zijn bijzonder geschikt voor jonge kinderen of tieners. De excursies en het activiteitenprogramma passen bij deze leeftijdsgroep. Dit geven wij duidelijk aan bij de betreffende vakantie.

Het team

Hoe ziet het Cirkel team eruit? Het team wordt aangestuurd door de Cirkel host of hostess. Hij of zij is een ervaren reisleider en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Het aantal crew-leden is afhankelijk van het aantal Cirkel gasten. Hoe meer gasten hoe groter het team. Op elke camping biedt de crew een activiteitenprogramma aan. De crew slaapt gewoon bij jullie op het Cirkel veld, dus zijn 24/7 bij je in de buurt. Meestal is de host(ess) ook de hele week aanwezig. Het kan zijn dat een de host(ess) 2 locaties aanstuurt. De tijden dat hij/zij op jullie bestemming is zal altijd duidelijk worden aangegeven. Daarnaast is de host(ess) altijd telefonisch bereikbaar en staat binnen no-time paraat.

Houdt de crew de kinderen de hele dag bezig? Nee, niet de hele dag door. Wel staan er dagelijks diverse activiteiten op het programma. We gaan bijvoorbeeld samen zwemmen, pannenkoeken bakken of houden een knutselmiddag. Of is een spooktocht, jachtseizoen of sporttoernooi meer iets voor jouw kind? Kies maar, we doen alles wat de kinderen leuk vinden! Tijdens het activiteitenprogramma let de crew op en heb jij je handen vrij. 

Wat kan ik verwachten van het Cirkel team? Het team staat vanaf het moment van aankomst voor jullie klaar. Voor een helpende hand, praktische zaken of gewoon een praatje. Je staat er dus nooit alleen voor. Er worden allerlei activiteiten, zowel voor jou als je kind(eren) en leuke uitjes samen met de andere Cirkel gasten georganiseerd. Tijdens het activiteitenprogramma voor de kinderen, heb jij een momentje voor jezelf. 

Praktisch

Welke activiteiten zitten er in de prijs? Activiteiten en animatie tijdens het Sun & Fun programma zijn inbegrepen. Ook de Welkomstborrel en oppas tijdens de Parents Party Night zijn zonder extra kosten.

Wat zijn de bijkomende kosten? Aan externe activiteiten, excursies en door ons verzorgde maaltijden zijn kosten verbonden. Eenmaal op de camping aangekomen, ontvang je van de reisleiding de exacte informatie over het actuele aanbod, de prijzen en mogelijkheden. 

Moet ik zelf mijn accommodatie schoonmaken? Ja. Maar je kunt het ook aan ons overlaten.

Moet ik zelf beddengoed meenemen? Ja. Maar je kunt dekbed, kussens en lakenpakket ook bijboeken.

Hebben jullie ook makkelijke servicepakketten? Ja. Wij hebben een pakket met basisproducten zoals afwasmiddel, lucifers en afvalzak.

Regels

Gelden er speciale Cirkel regels op de camping? Nee. Wij zijn net als alle andere campinggasten, te gast op camping. Dus houden wij ons aan de campingregels en aan het camping regelement.

Hoe laat moet het stil zijn op de camping? Wij respecteren de nachtrust zoals de camping aangeeft. Je zult begrijpen dat er op een levendige strandcamping andere tijden aangehouden worden dan op een gemoedelijke familiecamping. In het algemeen kun je aanhouden dat het tussen 23:00 uur en 08:00 uur fluisterstil moet zijn. Stemmen en/of muziek mogen niet hoorbaar zijn voor andere gasten.

Wat gebeurt er als iemand overlast veroorzaakt? Cirkel Vakanties is te allen tijde bevoegd gasten te weigeren of het verblijf te beëindigen bij het niet voldoen aan het regelement of anderszins zonder opgave van redenen. Dit klinkt heel streng, maar wij willen graag dat al onze gasten kunnen genieten van een onbezorgde vakantie. Zich veilig voelen binnen de groep. Wanneer een persoon de orde verstoord zullen wij eerst het gesprek aangaan. Mocht deze persoon na de waarschuwing zijn gedrag niet aanpassen, zullen wij ingrijpen.