Reis comfortabel naar je bestemming

Wanneer je met Cirkel op vakantie gaat kun je zelf kiezen hoe je naar je vakantieadres reist. Vind je het prettig om het vervoer zelf te regelen? Geen enkel probleem. Maar wij regelen het complete vervoer ook graag voor je. Indien je hiervoor kiest, reis je met een comfortabele touringcar naar je bestemming. 

Kies je vervoer:


Reizen met de Royal Class Touringcar

Je kunt de Royal Class Touringcar bij veel bestemmingen van Cirkel bijboeken. Je reist dan met de nachtpendel naar jullie vakantieadres. Een nachtpendel houdt in dat je een dag eerder (dan de aankomstdag) uit Nederland vertrekt en ook een dag later (dan de vertrekdag vanaf je bestemming) terugkomt in Nederland. Wanneer je op de bestemming arriveert staat de Cirkel reisleiding op de camping klaar om jullie te ontvangen. De terugreis is op zaterdagmiddag en aankomst op zondag.

De busreis naar je bestemming

Onderweg een filmpje kijken, een drankje doen of even je ogen dicht doen… Dat kan allemaal tijdens de ontspannen en zeer comfortabele busreis. In de bus maak je alvast kennis met de andere ouders en kinderen. Tijdens de busreis stoppen we regelmatig. Deze pauzes duren gemiddeld vijftien minuten dus je hebt voldoende tijd om even je benen te strekken of naar het toilet te gaan. Voor de maaltijden (niet inbegrepen) stoppen we meestal wat langer bij een zelfbedieningsrestaurant. Nadat jullie maag gevuld is en jullie wat geslapen hebben komt de bus de volgende dag aan op het vakantieadres.

Voordelen van het reizen met de bus

 • De Royal Class Touringcar is een veilige, comfortabele en relatief goedkope manier van reizen. 
 • Onze touringcars zijn standaard voorzien van Royal Class zitplaatsen. Je hebt circa 20 centimeter meer beenruimte en je rugleuning kan aanzienlijk verder naar achteren worden geplaatst dan bij de standaard Tourist Class zitplaats. 
 • Conform ANVR-regels, mag er in onze touringcars niet worden gerookt.

Keurmerk Touringcarbedrijf

Cirkel Vakanties werkt uitsluitend met touringcarbedrijven die zijn aangesloten bij het Keurmerk Touringcarbedrijf. Lees hier wat een keurmerk Touringcarbedrijf onder andere inhoudt:

 • De bus voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid
 • Twee ervaren touringcarchauffeurs wisselen het besturen van de bussen altijd af
 • De chauffeurs zijn in het bezit van de vereiste diploma’s, ruime ervaring en worden elke vijf jaar getoetst op een Rijvaardigheidsanalyse door CCV-CBR
 • De regels voor rij- en rusttijden worden strikt nageleefd
 • Het touringcarbedrijf werkt volgens de strenge Stichting Keurmerk Busbedrijfsregels waar het busbedrijf elk jaar op wordt gecertificeerd
  Stichting Keurmerk Touringcar

Bagage in de bus meenemen

In de touringcars is er uiteraard genoeg ruimte voor jullie bagage. Per persoon mag je het volgende meenemen: 

Zomervakanties

 • Eén koffer, weekendtas of rugzak (maximaal 20 kilo)
 • Eén stuks handbagage (55 x 35 x 25 centimeter)
 • Eén buggy (indien bij boeking opgegeven)

Wintersportvakanties

 • Eén koffer, weekendtas of rugzak (18 kilo)
 • Eén ski- of snowboarduitrusting (bindingen van de snowboard moeten worden verwijderd)
 • Eén stuks handbagage (55 x 35 x 25 centimeter)

We hanteren verschillende opstapplaatsen verspreid door Nederland

Wanneer je bij je gekozen reis op ‘Boek nu’ klikt, kom je in het boekingsproces terecht. Bij stap drie zie je de bus opstapplaatsen die voor jouw bestemming van toepassing zijn, bijvoorbeeld Utrecht, Amsterdam of Breda. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, wijken wij niet van deze opstapplekken af. In je reisbescheiden vind je de exacte locatie van je opstapplaats en de juiste vertrektijd. Deze ontvang je uiterlijk vijf dagen voor vertrek.

Hoe kom ik bij de opstapplek?
Het vervoer naar en van je opstapplaats regel je zelf. Alle kosten die ontstaan door het missen van de touringcar zijn voor eigen rekening. Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd aanwezig bent. Bij te weinig aanmeldingen voor één van de opstapplaatsen behouden wij het recht de desbetreffende opstapplaats te annuleren.

Vervoer van kinderen onder de 4 jaar

Touringcarvervoer valt onder incidenteel vervoer (in tegenstelling tot dagelijks vervoer naar school) en dat betekent dat voor kinderen tot vier jaar géén eigen zitplaats noodzakelijk is. In principe mag een kind tot vier jaar los bij jou op schoot zitten. Wanneer de stoel gordels heeft, dan is het belangrijk dat je deze zelf draagt. Het kind mag niet óók in deze gordels. De vervoerder hoeft ook geen speciaal kinderzitje, stoelverkleiner of iets dergelijks beschikbaar te stellen. Kinderen tot vier jaar tellen dus niet altijd mee als passagier (maximum aantal inzittenden), tenzij zij een eigen stoel hebben.

Uit comfort-overwegingen adviseren we om ook voor een kind tot vier jaar een stoel te reserveren (vanaf vier jaar is dit verplicht). Je kunt dan een zelf meegebrachte Maxi-Cosi/stoelverkleiner/kinderzitje op de zitplaats van je kind installeren en deze vastzetten met de veiligheidsgordel.


Reizen met een zelf geboekte vlucht

Indien je zelf een vlucht boekt naar één van onze bestemmingen, dan kun je vanaf het vliegveld een transfer boeken naar je vakantiebestemming? 

Hier vind je een handige link om jullie transfer, aansluitend op jullie vucht te regelen: www.suntransfers.com

Vertraging. En nu?

Zorg dat het Sun & Fun Team op de hoogte is van jouw vertraging. Verder hanteert Cirkel Vakanties de ANVR voorwaarden: Cirkel Vakanties is niet aansprakelijk voor de eventuele extra kosten die als gevolg van een vertraging ontstaan, net als voor de gevolgen hiervan op het gebied van gemiste vakantie-uren en te late thuiskomst, waardoor aanvullend openbaar vervoer niet meer mogelijk is of noodgedwongen een vrije dag moet worden opgenomen.

Heb je door vertraging onverwachte kosten gemaakt?

Sinds februari 2005 is ook de nieuwe EU-regelgeving met betrekking tot Denied Boarding Compensation van toepassing. Deze regelgeving omvat bepalingen over vergoedingen voor geannuleerde vluchten, overboekingen op de vlucht, kwijtgeraakte en beschadigde bagage en langdurige vertragingen. Meer informatie hierover vind je op de internetpagina ec.europa.eu/.

Onvoorziene vervoerskosten

Wanneer er zich onvoorziene verhogingen van vervoerskosten, belastingen en heffingen voordoen, hanteert Cirkel Vakanties de ANVR-voorwaarden


Reizen met eigen vervoer

Met de auto

De Royal Class Touringcar is een comfortabele en relaxte manier van reizen, maar als je liever met de auto naar onze bestemmingen gaat is dit ook prima te doen. Bij het tabblad ‘vervoer’ vind je altijd informatie over de afstand en duur van de reis van Nederland naar de door jouw gekozen bestemming. Wanneer je met de auto arriveert staat onze reisleider klaar om je te verwelkomen. Snel alles uitpakken, auto parkeren en de vakantie kan beginnen!

Openbaar vervoer

Wanneer je niet de beschikking over een auto hebt, maar wel graag met eigen vervoer wilt reizen kun je ervoor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen. Op de bestemmingspagina bij het tabblad ‘vervoer’ leggen we uit hoe je met het openbaar vervoer op je bestemming kunt komen.