Algemene reisvoorwaarden

Reserveringskosten

Je kan bij ons via de website of telefonisch je vakantie boeken. Bij beide opties betaal je €30,- reserveringskosten. Je boeking wordt dan rechtstreeks in ons systeem verwerkt. Je ontvangt je boekingsbevestiging, factuur en de laatste reisinformatie op je Vakantielounge-pagina. Zodra wij jouw documenten in de Vakantielounge hebben geplaatst, ontvang je van ons een e-mail. Indien je de bevestiging, factuur en reisbescheiden per post wilt ontvangen, dan betaal je €35,- reserveringskosten per boeking.

Ontvangstbevestiging

Als je via het internet boekt, dan ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Dit is een bevestiging dat je aanvraag bij ons is aangekomen. Dit is nog géén definitieve bevestiging van de boeking.

Definitieve boeking

Zodra je boeking verwerkt is, ontvang je van ons een e-mail met een inlogcode. Hiermee kan je de boekingsbevestiging en de factuur via Vakantielounge downloaden.

Op aanvraag

Is een reis op aanvraag, dan betekent dit dat de reis in principe niet meer boekbaar is. Dit komt dan bijvoorbeeld omdat de vlucht vol is of omdat de reis al binnen een week vertrekt. In sommige gevallen kunnen wij alsnog proberen om de reis voor je te boeken. Zo’n aanvraag neemt gemiddeld 3 tot 5 werkdagen in beslag. Wanneer een aanvraag wordt goedgekeurd, dan is er direct sprake van een definitieve boeking. Bij zo’n aanvraag gelden soms hogere tarieven. In dat geval hanteert Cirkel Vakanties voor het eventuele doorberekenen van de kosten hiervan de ANVR-voorwaarden. Soms wordt er zo kort voor vertrek om een toeslag gevraagd door de vervoerder. Als dit meer is dan afgesproken, zullen wij dit altijd eerst met je overleggen voordat we de boeking definitief maken.

Speciale wensen

Aan speciale wensen die je bij de boeking kenbaar kan maken, zullen wij proberen zoveel mogelijk te voldoen. Helaas zijn wij hierbij meestal afhankelijk van de uiteindelijke dienstverlener, zoals de vervoerder en de accommodatieverschaffer. Wij doen uiteraard altijd ons best, maar soms kunnen deze aanvragen niet worden uitgevoerd. Als iets noodzakelijk is, wordt éénmalig per boeking een bedrag berekend à €35,-. Mocht je hier uiteindelijk niet mee instemmen, dan kun je kosteloos afzien van de gehele boeking. Aan voorkeuren kunnen we helaas geen rechten ontlenen. Hiervoor vragen wij je begrip.

Vergeet je verzekering niet!

Het is belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan. Een annuleringsverzekering en een goede reisverzekering kunnen je in geval van problemen of ziekte een hoop onnodige kosten en gedoe besparen. 

Reisinformatie en vouchers downloaden

Nadat wij de volledige reissom hebben ontvangen, ontvang je ongeveer 5 dagen voor vertrek een e-mail van ons met daarin de melding dat je reisdocumenten klaar staan in de Vakantielounge.

Programma activiteiten

Sommige genoemde programma activiteiten of onderdelen zijn weersafhankelijk. Het aangeboden programma aanbod is ook afhankelijk van de verblijfsduur.

Tentindeling éénoudergezinnen

Alle Cirkel-bestemmingen zijn exclusief voor éénoudergezinnen. Dit betekent dat de tent uitsluitend bedoeld is voor één volwassene en maximaal drie kinderen per tent. Het is op een bestemming niet mogelijk één tent te boeken met een tweede volwassene. In dat geval dien je twee tenten te boeken.

Afwijkende prijzen

De vermelde prijzen op de website kunnen afwijken tijdens het seizoen. Deze prijzen zijn gebaseerd op basis van vraag en aanbod. Hierdoor kan het soms voorkomen dat de reis die je boekt later goedkoper, of wellicht duurder, wordt aangeboden.