Algemene reisinformatie

Het is fijn om goed voorbereid op reis te gaan. Lees onderstaande punten daarom even goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. 


Aankomstdag
Op de aankomstdag kan je meestal vanaf 15.00 uur terecht in je tent, kamer, appartement of bungalow.

Vertrekdag
Op de vertrekdag dien je je accommodatie doorgaans rond 09.30 uur te verlaten. Indien je met de bus reist vertrek je veelal ’s avonds en heb je nog de hele dag op de bestemming. De reisleiding zorgt ervoor dat je je bagage gedurende de dag veilig kunt opbergen.

Accommodatie
Onder accommodatie wordt verstaan: een tent, een kamer, een bungalow, een mobile home, een appartement, een hotel en een pension.

Prijzen

Verblijf in een tent
Voor onze éénoudergezin vakanties geldt: je verblijft in een luxe bungalowtent Comfort, Comfort-Plus, Safaritent of Adventure tent en de aangegeven prijs is per tent per week. Deze prijs is gebaseerd op één volwassene met maximaal drie kinderen. 

De reis naar en van de bestemming is niet inbegrepen, maar kan je waar mogelijk wel bijboeken.

Bij single reizen zijn de vanaf prijzen gebaseerd op het verblijf in een Classic Single tent. 

Verblijf in overige accommodaties
Verblijf je in een andere accommodatie, zoals een kamer in een hotel, een pension of een appartement, dan betaal je afhankelijk van de bestemming een prijs per persoon. Vaak is er een kinderkorting voor je (eerste) kind. Gunstig dus voor éénoudergezinnen.

Bij single reizen zijn de prijzen gebaseerd op het verblijf in een kamer op indeling en daarbij de reis naar en van de bestemming is ook inclusief.


Boeken inclusief accommodatie
Je kunt alleen een zomervakantie bij Cirkel Vakanties boeken inclusief accommodatie. Het is niet mogelijk om met uw eigen tent, caravan of camper een Cirkel Vakantie te boeken.

Bij te boeken activiteiten
Bij enkele bestemmingen is het mogelijk vooraf extra activiteiten bij te boeken. Je kunt deze activiteiten ook ter plaatse boeken. Doorgang van de activiteit vindt alleen plaats bij voldoende deelname. Bij enkele activiteiten geldt een maximum aantal deelnemers. Houd er daarom rekening mee dat een bepaalde activiteit volgeboekt kan zijn. De prijzen van de activiteiten ter plaatse kunnen afwijken van de gepubliceerde prijzen op onze website. 

Reizigers die niet bij Cirkel Vakanties hebben geboekt, kunnen niet deelnemen aan de activiteiten en excursies van Cirkel Vakanties. 

Paspoort/Identiteitskaart
Als reiziger dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart. Je bent zelf verantwoordelijk voor de controle van de vereiste grensdocumenten voor de door jou geboekte reis. Informeer tijdig of je over de juiste documenten beschikt. Je kunt dit nakijken bij officiële instanties zoals het verkeersbureau, de ambassade van het betreffende land of op www.visumdienst.nl

Wij attenderen je erop dat vanaf 26 juni 2012 het bijschrijven van je kind in je eigen paspoort niet meer mogelijk is. Alle kinderen moeten vanaf deze datum over een eigen reisdocument beschikken. 

Vaccinaties
Voor bepaalde (verre) bestemmingen kan het aanbevolen worden om jezelf van te voren te vaccineren. Raadpleeg hiervoor je huisarts of GGD. Zij zijn op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. 

Huisdieren
Als je een reis bij Cirkel Vakanties boekt, is het niet toegestaan om huisdieren mee te nemen.