Goed voorbereid op vakantie

Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Daarom lees je hier extra informatie om compleet voorbereid op vakantie te gaan. Wanneer je onderstaande punten goed doorleest, kom je niet voor verrassingen te staan. 

Tijden van aankomst en vertrek

Bij Cirkel Vakanties kan je op drie manieren op onze bestemmingen komen. Je kunt ervoor kiezen je vervoer door ons te laten regelen en per Royal Class Touringcar of met het vliegtuig te reizen. Het is uiteraard ook mogelijk om op basis van eigen vervoer naar je bestemming af te reizen. Meer informatie over het vervoer lees je hier

Aankomstdag

Met welk vervoer je ook op je vakantiebestemming aankomt, op de aankomstdag kan je meestal vanaf 15.00 uur terecht in je tent, kamer, appartement of bungalow.

Vertrekdag

Op de vertrekdag hoor je je accommodatie normaal gesproken rond 09.30 uur te verlaten. Wanneer je met de bus reist, vertrek je meestal ’s avonds en breng je nog de hele dag op de bestemming door. De reisleiding zorgt er op die dag voor dat je de bagage tijdens deze dag veilig op kunt bergen.

Accommodaties

Wij bieden verschillende accommodaties op onze bestemmingen aan, zoals een tent, kamer, bungalow, mobile home, appartement, hotel en pension. Het verschilt per bestemming welke accommodatie je kunt boeken.

Boeken inclusief accommodatie

Wij bieden onze vakanties altijd aan inclusief accommodatie. Lekker handig, dan hoef je dat niet meer te regelen én je vakantiegangers en reisleiding zijn dan altijd in de buurt. Het is niet mogelijk om met je eigen tent, caravan of camper een Cirkel Vakantie te boeken.

Verblijf in een tent

Voor onze éénoudergezin vakanties geldt: je verblijft in een compleet ingerichte bungalowtent. De vanafprijs is gebaseerd op één volwassene en één kind op basis van een verblijf van 7 nachten.

Verblijf in overige accommodaties

Verblijf je in een andere accommodatie, zoals een kamer in een hotel, een pension of een appartement, dan betaal je afhankelijk van de bestemming een prijs per persoon. Vaak is er een kinderkorting voor je (eerste) kind. Gunstig dus voor éénoudergezinnen. De reis naar en van de bestemming is niet inbegrepen, maar kan je waar mogelijk wel bijboeken. 

Activiteiten

De activiteiten en excursies die wie aanbieden zijn exclusief voor vakantiegangers van Cirkel Vakanties. Bij enkele bestemmingen is het mogelijk vooraf extra activiteiten bij te boeken. Je kunt deze activiteiten ook ter plaatse boeken. De activiteit gaat alleen door bij voldoende deelname.

Bij enkele activiteiten geldt een maximum aantal deelnemers. Houd er daarom rekening mee dat een bepaalde activiteit volgeboekt kan zijn. De prijzen van de activiteiten ter plaatse kunnen afwijken van de gepubliceerde prijzen op onze website. 

Goed om te weten

Wees op tijd met het regelen van een geldig paspoort of identiteitskaart, (mogelijke) vaccinaties en oppas voor je huisdieren. Als je dit goed voorbereidt, kan jouw ontspannen vakantie pas écht beginnen.

Paspoort en identiteitskaart

Als reiziger hoor je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een Europese identiteitskaart. Je bent zelf verantwoordelijk voor de controle van de vereiste grensdocumenten voor de door jou geboekte vakantie. Informeer op tijd of je over de juiste documenten beschikt. Je kunt dit nakijken bij officiële instanties zoals het verkeersbureau, de ambassade van het betreffende land of op www.visumdienst.nl

Belangrijk: vanaf 26 juni 2012 is het niet meer mogelijk om je kind in je eigen paspoort bij te schrijven. Alle kinderen moeten vanaf deze datum een eigen reisdocument hebben. 

Vaccinaties

Voor bepaalde (verre) bestemmingen kan het aanbevolen worden om jezelf van te voren te vaccineren. Raadpleeg hiervoor je huisarts of GGD. Zij zijn op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. 

Huisdieren

Als je een reis bij Cirkel Vakanties boekt, is het niet toegestaan om huisdieren mee te nemen. Zorg er dus voor dat je dieren een fijn oppasplekje hebben voordat je op vakantie gaat.

Klaar voor vakantie

Alles geregeld? Mooi, dan kan de vakantie beginnen! Heb je nog geen vakantie geboekt en ben je benieuwd welke vakanties wij aanbieden? Bekijk hier het complete overzicht.